Giver du altid blomster til mors dag? Prøv tørrede blomster i stedet - en gave der holder

Mors dag er altid på den anden søndag i maj og et oplagt tidspunkt til at glæde sin mor med en gave eller måske bare det at være sammen med din mor. Det er oplagt at give din mor blomster, men der er virkelig mange andre muligheder,

Hvad er mors dag?

Amerikanske Anna Jarvis afholdte den 12. maj 1907 et mindearrangement for sin mor i en kirke i Grafton i West Virginia. Ideen, der bygger på en gammel britisk tradition, var skabt af kvinderetsforkæmper Julia Ward Howe og dagen blev også brugt til at hylde selve moderskabet.

Siden har konceptet bredt sig til hele verden. Første gang det blev afholdt i Danmark var i 1910, hvor dagen blev fejret ved et arrangement i Rønne på Bornholm. Siden er det blevet en skik at give gaver til sin mor på dagen, og blomsterbutikker og andre virksomheder producerer specielle produkter, der er oplagte som gaver.

Nelliken som symbol

Mange tror at Mors dag er indført af blomsterhandlerne. Dette er altså ikke tilladt. Men blomster spiller en vigtig rolle på alt omkring dagen.

Anna Jarvis indførte nelliken som et symbol på mors dag. Dette var ikke tænkt kommercielt, men som en symbolværdi. For oprindelig var ideen at nelliken skulle symboliserer mødernes ærbarhed, barmhjertighed, skønhed, kærlighed og trofasthed. Siden har blomsterhandlere selvfølgelig taget dette til sig og tænke kommercielt omkring det.

Tørrede blomster

Er du træt af at give de samme blomster sig din mor år efter år. Så kan du få flere ideer til mors dags gaver her. Gider du ikke give din mor blomster, der blot holder i en kortere periode, så er det måske en ide at købe tørrede blomster. Det er blomster med lidt vandindhold, der egner sig bedst til tørring og kan se virkelig flotte ud.

Det kan være blomster som lavendler, tidsler, brudeslør, protea-blomster eller hortensiaer. De tørrer bedst ved at lave dem hænge med hovedet ned ad et sted, hvor der er mørkt, tørt og lunt. De kan evt. laves som små buketter ind de tørres for at opnå et flot resultat. Det er også superlet at bestille dine tørrede blomster online, og dermed få en gave til din mor, der holder længere og som vil tilføre noget til hendes hjem.

Andre gavemuligheder

Ud over at give almindelige blomster eller tørrede blomster på mors dag, så er der et have af andre muligheder for en god gave. Det giver for mange bedst mulig mening at give noget, der har en holdbarhed eller måske en oplevelse, der vil blive husket i lang tid som et god minde, som du evt. kan have sammen med din mor.

Få lavet en tegning

En noget anderledes mulighed til en personlig gave ved mors dag er at få lavet en karikaturtegning med din mor og evt. andre over et specifikt tema. Det kan virkelig være en personlig gave, der har en lang holdbarhed. For det er en sjov ting at have hængende, og så er det i øvrigt forholdsvis let at bestille online.

Smykker med Livets træ

I Det Gamle Testamente beskrives Livets træ som det træ, der giver evigt liv. Det evige liv som mennesket mistede adgang til da de spiste af den forbudte frugt. Siden har Charles Darwin brugt Livets træ som en metafor på arterne udvikling over tid. Under alle omstændigheder er Livets træ et symbol på familien og udviklingen i livet.

Derfor er smykker med Livets træ symboler oplagt at give til din mor og dermed beskrive samhørigheden og den familie, I er en del af. Og der findes virkelig mange smukke smykker med Livets træ som motiv. Både i guld og sølv og især som vedhæng til en halskæde.

En personlig fotobog

Personlige gaver er det bedste. De er et bevis på at gaven er gennemtænkt og udvalgt med et formål. Det vil det i høj grad være, hvis du giver en personlig fotobog lavet med lige præcist dine foto. En fotobog kan være den perfekte måde at bevare minder fra en rejse eller fra en specifik periode i jeres liv. Din mor vil helt sikkert elske en personlig fotobog lavet af dig til netop hende. Og så er det faktisk både billigt og nemt at lave online og få leveret hurtigt.

En personlig plakat kan være mange ting

Der er mange muligheder for at give personlige gaver til din mor på den anden søndag i maj. Det kan eksempelvis også være en personlig plakat, som er sjov at have hængende. Du kan få lavet en plakat med dit perfekte citat eller måske i din mors stjernetegn lavet i et personligt design. Eller det kan være en helt personlig billedecollage som plakat eller andet. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for hvordan din personlige plakat kan laves.

Evighedsroser kan noget specielt

Vil du give noget til din mor, som er en stor kærlighedserklæring og som kan holde resten af livet. Så er det en Infinity rose, du skal give. Disse kan du få både som en enkelt rose, som en stor buket eller noget der er der imellem.

En gavekurv gør godt

Er du i tvivl om hvad du skal give din mor til Mors dag, så er det altid en god ide med en gavekurv. For den kan nemlig også gøre personlig, da du kan sammensætte dem med lige præcist det som du mener passer til din mor. Det er rart at få noget, der kan nydes helt konkret og ente her og nu eller senere, når det passer perfekt. Du kan sammensætte en gavekurv præcist med alt fra kaffe til gin og dermed få præcist det som du ved vil gøre din mor glad.

Menu
Top